Friptura de vita cu piure din cartofi copti la cuptor

de luciancj in Vita, 19 Feb 2012 | 6795 vizualizari

 

Nu stiu cati dintre voi a incercat sa faca piure din cartofii copti! Eu unul sunt tare mandru de aceasta descoperire.

 

INGREDIENTE

Pentru piure

  • 6-8 cartofi potriviti
  • unt, lapte, sare dupa gust
  • parmezan 100g

Pentru friptura (tochitura)

  • 500g carne vita
  • 300g ciuperci
  • 2-3 cepe medii
  • 1-2 morcovi
  • 500 ml bulion
  • tarhon, cimbru, ienibahar
  • o roata de cascaval aprox 200g
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu piure din cartofi copti la cuptor:

-cartofii alesi cu grija (sa aiba aceiasi marime) se spala (eu i-am spalat cu un burete de vase cu partea abraziva. Ei ce sa fac, am si eu ideile mele?), se infoliaza in staniol (nu-i musai ;)) si se pun in cuptor pe tava la foc mic. Ca si timp este undeva la peste 1 h (stiu, o sa va gandeti daca merita sau nu, asta puteti afla intr-un singur lucru).

 Tochitura:

- carnea se taie cubulete, ceapa se toaca marunt, morcovi se dau pe razatoare, ciupercile taiate cubulete.

- carnea se soteaza in 2 lg de ulei, se adauga ceapa la calit. dupa ce a prins un pic de culoare ceapa, se adauga morcovii, ciupercile si o cana-doua de apa. Se lasa sa scada sub capac.

- Intre timp intr-un vas se amesteca bulionul cu o lingurita de tarhon, presarat putin cimbru si ienibahar, sare si piper dupa gust.

- dupa ce a scazut apa de pe carne se adauga compozitia de bulion peste si se lasa pe foc mediu spre mic acoperita cu capac. Din cand in cand se verifica consistenta adaugandu-se apa daca devine prea gros! La final se potriveste de sare si piper.

Piure:

- cartofii copti se scot din cuptor, se taie in jumatate (nu ii lasati prea mult la racit, folositi o manusa de bucatarie eventual) si se scobesc cu o lingura. Intr-o cratita zdrobim cartofii. Deoarece cartofii copti nu sunt asa apatosi precum cei fierti vor ramanea bucati mici de cartofi. Pentru a remedia aceasta situatie (se pot manca si asa daca nu sunteti "sensibili") piureul se trece printr-o sita fina, rezultatul va fi un piure cu consistenta de crema!

Se adauga unt, lapte cald, parmezanul si sarea amestecand cu un tel.

 

Eu unul va doresc POFTA BUNA!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu piure din cartofi copti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

luciancj 1

20.02.2012, 09:45

Piureul este foarte bun, are si un gust aparte, dar dureaza pana il faci! Oricum trebuie sa il incercati macar odata in viata!

Sim0na 1

20.02.2012, 10:29

Nu am incercat niciodata piure din cartofi copti.. dar este o idee buna ptr viitor! imi place!

babi5 1

15.12.2014, 19:28

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muşchi de viţel în vas de lut