Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Nu stiu cati dintre voi a incercat sa faca piure din cartofii copti! Eu unul sunt tare mandru de aceasta descoperire.
Pentru piure
Pentru friptura (tochitura)
-cartofii alesi cu grija (sa aiba aceiasi marime) se spala (eu i-am spalat cu un burete de vase cu partea abraziva. Ei ce sa fac, am si eu ideile mele?), se infoliaza in staniol (nu-i musai ;)) si se pun in cuptor pe tava la foc mic. Ca si timp este undeva la peste 1 h (stiu, o sa va gandeti daca merita sau nu, asta puteti afla intr-un singur lucru).
Tochitura:
- carnea se taie cubulete, ceapa se toaca marunt, morcovi se dau pe razatoare, ciupercile taiate cubulete.
- carnea se soteaza in 2 lg de ulei, se adauga ceapa la calit. dupa ce a prins un pic de culoare ceapa, se adauga morcovii, ciupercile si o cana-doua de apa. Se lasa sa scada sub capac.
- Intre timp intr-un vas se amesteca bulionul cu o lingurita de tarhon, presarat putin cimbru si ienibahar, sare si piper dupa gust.
- dupa ce a scazut apa de pe carne se adauga compozitia de bulion peste si se lasa pe foc mediu spre mic acoperita cu capac. Din cand in cand se verifica consistenta adaugandu-se apa daca devine prea gros! La final se potriveste de sare si piper.
Piure:
- cartofii copti se scot din cuptor, se taie in jumatate (nu ii lasati prea mult la racit, folositi o manusa de bucatarie eventual) si se scobesc cu o lingura. Intr-o cratita zdrobim cartofii. Deoarece cartofii copti nu sunt asa apatosi precum cei fierti vor ramanea bucati mici de cartofi. Pentru a remedia aceasta situatie (se pot manca si asa daca nu sunteti "sensibili") piureul se trece printr-o sita fina, rezultatul va fi un piure cu consistenta de crema!
Se adauga unt, lapte cald, parmezanul si sarea amestecand cu un tel.
Eu unul va doresc POFTA BUNA!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult